#MonthlyGoals april 2015

agenda

Elk nieuw jaar start ik met een waslijst aan goede voornemens en de intentie om ze dit jaar nu eens waar te maken. Aan het begin van de maand januari ben ik dan nog erg gemotiveerd, maar naarmate de maand vordert ebt mijn motivatie weg en tegen de tijd dat het februari is ben ik deze waslijst alweer helemaal vergeten. Dus ik dacht … dit moet anders! Nieuw idee: maandelijkse doelen ipv jaarlijkse goede voornemens. Lekker overzichtelijk en daardoor hopelijk ook beter haalbaar! Benieuwd welke doelen ik in april hoop te behalen…

Elke dag een artikel op mijn Blog plaatsen!

De artikelen die ik het leukst vind om te lezen op Blogs die ik volg zijn de weekoverzichten, waarin de desbetreffende Blogger schrijft over wat zij de week ervoor heeft meegemaakt. Dit inspireert mij om mijzelf als doel te stellen elke maandag een weekoverzicht van mijn eigen week te posten. Daarnaast wil ik op de eerste dag van elke maand, zoals vandaag, een artikel posten waarin ik mijn doelen van de afgelopen maand evalueer en nieuwe doelen opstel voor de komende maand. Ik hoop dat dit mij helpt gemotiveerd te blijven bij het behalen van mijn doelen! Voor de andere dagen van de week heb ik nog geen vast onderwerp, ik wil eerst gewoon schrijven over wat mij op dat moment bezig houdt. Sinds ik mijn blog ben begonnen heb ik nog maar weinig artikelen geplaatst (wel heel veel geschreven) en zijn er tussendoor lange stiltes gevallen, mede doordat ik erg kritisch ben over de inhoud en lengte van mijn artikelen. Deze maand wil ik proberen dit los te laten en gewoon lekker te gaan schrijven! 

Studeren, studeren, studeren…

Ongeveer 8 jaar geleden heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) afgerond en daarna wilde ik graag verder studeren, maar ik wilde ook graag gaan samen wonen met mijn vriend. Ik heb er toen voor gekozen om de opleiding Psychologie aan de Open Universiteit (OU) te gaan volgen, zodat ik ernaast ook kon werken om ons eigen huisje van te betalen. Maar toen we eenmaal de sleutel kregen ben ik meer bezig geweest met het klussen en inrichten en is mijn studie er volledig bij in geschoten. Vervolgens vond ik dat ik een stok achter de deur nodig was en ben ik overgestapt op de Universiteit Twente (UT). Hier heb ik een flink aantal vakken afgerond, maar naast een 32 urige werkweek was dit erg zwaar en helaas had ik aan het einde van de Pré Master niet genoeg punten behaald om te mogen beginnen aan de Master. Ik heb toen mijn studie bij de OU weer opgepakt en hoop hier vrijstelling te krijgen voor de vakken die ik bij de UT heb afgerond. 

Dit even ter inleiding van mijn studie verleden. Momenteel ben ik bezig met de vakken:

 • Onderzoekspracticum kwantitatieve data-analyse; van dit vak wil ik deze maand Thema 1&2 afronden
 • Klinische Psychologie; van dit vak wil ik hoofdstuk 1 t/m 3 doornemen deze maand

Naast mijn studie Psychologie aan de OU, ben ik begonnen met een cursus Illustreren via de LOI. Het lijkt mij geweldig om ooit (een deel van) mijn inkomen te kunnen verdienen met Illustreren. Ik hoop op deze manieer een start te maken met deze droom en wil deze maand hoofdstuk 1 t/m 6 afronden van deze cursus! 

Meer bewegen!!!

Vrijwel de hele winter heb ik mijn vrije tijd doorgebracht op de bank onder een dekentje met een hete kop thee terwijl ik naar mijn favo tv-serie van dat moment keek! Om mezelf te stimuleren weer in beweging te komen heb ik me in januari ingeschreven voor de "10 mijl" van Zwolle Zuid voor de afstand van 8,3 km. Ik ben het jaar 2015 fanatiek begonnen en heb welgeteld zo'n 4 keer echt getraind voor deze afstand maar nu de startdatum steeds dichterbij komt (het is deze maand al, oeps!) knijp ik 'm toch wel een beetje! Dus doel voor deze maand 3 x per week 1 uur sporten! 

Naast het sporten wil ik ook proberen elke dag minimaal 1x naar buiten te gaan, al is het maar voor een snelle boodschap. Het klinkt nu net of ik één of andere kluisenaar ben, maar op een brakke zondag bijvoorbeeld of wanneer ik de hele dag thuis heb gewerkt en ik s'avonds niet persé naar buiten hoef, ben ik erg geneigd om die dag helemaal niet naar buiten te gaan. Met het mooie weer in het vooruitzicht wil ik hier verandering in brengen! 

Be creative… 

Vorig jaar ben ik heel enthousiast met veel creatieve projecten gestart die nu allemaal half afgemaakt in een mand liggen te wachten tot ik de puntjes op de i kom zetten. Elke maand wil ik één van die nog liggende projecten afronden en ik heb met mijzelf afgesproken dat wanneer de bodem van mijn 'to do' mand inzicht komt, ik pas weer uit mag kijken naar nieuwe crea projecten. Deze maand wil ik mijn vogelhuisjes afmaken, het eindresultaat zal ik zeker met jullie delen! 

Lang geleden na onze eerste vakantie samen heb ik een mooi fotoboek gemaakt. Dit heb ik daarna nog een aantal jaren volgehouden maar ondertussen zijn Stefan en ik dit jaar in juni alweer 14 jaar samen dus reken maar uit… ik loop nog een aantal fotoboeken achter. Deze maand wil ik een fotoboek maken van onze vakantie in Amerika van 2 jaar geleden en hier een artikel over schrijven zodat jullie ook mee kunnen genieten van deze fantastische reis! 

En last but not least…

Gezonder en duurzamer leven:

Dit is een erg uitgebreid en moeilijk te meten & behalen doel en ik denk dan ook dat ik deze elke maand terug laat komen. Mijn uiteindelijke doel is dat ik steeds bewustere keuzes leer maken in welke producten ik aanschaf en in mijn mond stop en hierbij rekening houd met de volgende punten: 

 • is het product diervriendelijk, biologische, duurzaam geproduceert?
 • krijgen de producenten er een eerlijke prijs voor (fair trade)?
 • hoe produceer ik zo min mogelijk (plastic) afval?
 • is er een suikervrij alternatief? 

Natuurlijk zal ik in de toekomst nog keuzes maken die niet voldoen aan bovenstaande punten omdat ik niet altijd 'tijd' of 'puf' heb om over deze dingen na denken of omdat een ander de keuze voor mij gemaakt heeft. Maar ik hoop wel dat het me steeds vaker gaat lukken om keuzes te maken waarbij ik bovenstaande vragen met "ja" kan beantwoorden zodat het uitendelijk een gewoonte wordt! 

Een kleine concrete stap richting duurzamer leven voor deze maand: ik stel mijzelf als doel maximaal 4 liedjes lang te douchen! 

Nou genoeg te doen deze maand denk ik zo, 1 mei horen jullie hoe het me is vergaan! Hoe is het ondertussen met jullie goede voornemens? Of dit jaar maar niet aan begonnen?

Jessie

Labels:

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Avatar

  Isabel

  |

  Wauw inspirerende doelen. Veel succes en benieuwd volgende maand. Goed idee idd om maanddoelen te stellen dat maakt het veel behapbaarder

  Reply

  • Avatar

   jessie

   |

   Dank je wel Isabel! Ben erg benieuwd of het gaat lukken mijn doelen te behalen, ik ga mijn best doen!

   Reply

Laat een reactie achter